Eerste dagen Cape Town, South Africa
28 jan. 2010
πΏπ¦
vanuit Zuid-Afrika
Geachte bezoekers, hierbij mijn eerste verhaal vanuit Cape Town, South Africa!
Maandag ben ik samen met Tiemen vanaf Schiphol vertrokken om 16:45, een uurtje in het vliegtuig naar Heathrow. Hier moesten we 5 uren wachten, dus even lekker gegeten met een heerlijke pint, een rondje gelopen en daarna in het vliegtuig op naar Cape Town.
De vlucht verliep goed, we vertrokken om 21:50 en kwamen de volgende dag om 11:30 aan op het vliegveld van Cape Town. Hier werden we opgehaald door iemand van Khaya, het stagebemiddelingsbureau die mij geholpen hebben bij het vinden van mijn stageplek.
Van het vliegveld naar huis al wat indrukken gekregen van de stad, eenmaal aangekomen bij ons huis stond ik wel even te kijken. Een groot huis met een groot balkon, binnenplaats, dakterras en een zwembad om het af te maken. Vanuit mijn slaapkamer kijk ik uit over de wijk waarin ik woon, Greenpoint. Met het super mooie stadion wat zo goed als af is voor het WK voetbal, de zee en in de verte Robben Island. Heel vervelend om zo op te staan elke ochtend en dan ook nog een heerlijke zon die schijnt. Het weer is hier deze drie dagen zo'n 30 graden met een strak blauwe lucht en na één dag was ik ook al een beetje verbrand ondanks de zonnebrand. Er is nog een jonge in het huis, Michael een goede jongen verder waren er al twee meisjes ook wel aardig en gister zijn er nog drie dames gekomen die ik nog niet veel gesproken heb. In een ander huis van Khaya, iets verderop in onze straat zitten nog een paar jongens die ook super chil zijn. Gister hebben we bij ons thuis met die jongens en mijn huisgenoten een heerlijke ‘braai' gedaan. Typisch Arikaans, het is hetzelfde als de bbq maar hier gebruik je alleen hout.
De eerste middag heb ik lekker door Sea Point en Greenpoint gelopen met Tiemen, de wijken waar wij wonen. De tweede dag kregen we de auto, een echt vw city die verder niet meer gemaakt worden, maar hier rijden er aardig wat ook kijk ik niet meer op van een porsche, bentley of een range rovertje, die zie je hier heel veel rijden. Ik woon dan ook wel in de mooiste wijk van Cape Town.
Vandaag ben ik met Tiemen en Jelmer (een jonge uit het andere huis) in de auto een stukje naar het zuiden gereden, door Clifton, Camps bay naar Houtbaai. De wat rijkere buurten maar naast een aantal villas heb je ook gewoon een township met huisjes van alluminium platen, heel raar is dat.
Cape Town is super mooi, overal waar je bent zie je de Tafelberg die gewoon echt ongelooflijk groot is en Lion's Head. Ik ben nog niet echt in de slechtere wijken geweest van de stad omdat ik echt in het mooie en redelijk veilige deel woon, dus dat komt nog wel.
Dit was even snel een bericht van de eerste dagen. Jullie horen nog van mij!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}