Te veel om waar te zijn!!! Sharke Cage Diving, Kirstenbosch, Cape Argus Pick 'n Pay Cycle tour.
Beelden zeggen meer dan woorden, vandaar dat er een tijdje geen verhaaltje voor jullie is geweest maar zijn er wel een paar prachtige filmpjes, gemaakt door Remon, op mijn blog geplaatst.
Ik weet nu niet zo goed meer waar ik dan moet beginnen, maar ik ben nu alweer voor 10 weken in deze schitterende stad en alweer 8 weken hard aan het werk bij Worldsport! Ik heb deze tijd heel veel gedaan, behalve de Tafelberg beklommen en Robben Island bezocht, twee dingen die menig toerist hier onmiddellijk zou gaan doen, om vervolgens rondjes door de stad te rijden met die verschrikkelijke Cape Town tourism bus!
In ieder geval ik zal een korte samenvatting geven van de avonturen van mijzelf, waarbij ik een beetje de lijn van het vorige verhaal probeer te hervatten.
Een dikke vier weken geleden was Peter overgekomen uit Nederland voor veertien dagen. Hij heeft even lekker kunnen genieten, bruin worden en zich vooral ontzettend lopen ergeren aan de slome manier van handelen van de Afrikanen, want dan loopt de planning van onze plannert in de war.
Peter wilde heel graag met haaien duiken, dus zo gezegd zo gedaan. We hebben even een groepje opgetrommeld en zijn naar Gansbaai getuft in de City, we waren precies op tijd. Iedereen zat al mooi op het schip te wachten dat het water wat omhoog zou komen, dus we konden nog net aan boord.
De maanden Juni en Juli zijn het beste om haaien te spotten en ze te zien springen, maar we hadden geluk. Al vrij snel kwam er een haai naar de boot en ging de eerste groep van 5 personen in een kooi te water. Hierna gingen wij met zijn vijven te water en waren er inmiddels twee haaien, ze waren zo'n dikke meter lang, dus niet hele grote en ze waren vrij kalm. Toch was het super mooi, de haai komt de hele tijd op de kooi afzwemmen en buigt dan vlak ervoor af, je ziet hem dus echt recht op je af komen. Weer een hele ervaring om zo dicht bij deze beesten te kunnen komen, je kon ze echt bijna aanraken.
Een week later zijn we naar Kirstenbosch geweest, super mooie garden is dat, hier was een optreden van Goldfish. Op deze onvergetelijke locatie met deze twee toppers in de brandende zon! Wat kan ik zeggen het was gewoon heerlijk. Eerst lekker gepicknickt en daarna gingen de heren los en stond iedereen te springen.
Op 14 Maart stond de Cape Argus Pick 'n Pay Cycle tour op het programma, de immens populaire Lance Armstrong kwam deze week dus een bezoek brengen aan mijn stadje en even een erg mooie route fietsen. De hele week druk gewerkt in de EXPO, good hoop center, dit was de week voor afgaand de plek waar iedereen zijn inschrijvingen kon bevestigen en er waren allemaal standjes waar mensen konden kijken, uitproberen en shoppen. De zondag van de tour moesten Tiemen en ik heel vroeg bij de start zijn, hier was ‘breakfast on the bridge'. Alle genodigden, konden voor de start hier even ontbijten. Ik moest ook even bij de deur staan voor controle en op dat moment komt Helen Zille, de premier of the western cape, binnen gewandeld. Ik had het zo snel niet gezien en vroeg dus ook aan haar wat haar naam was, ze vertelde het me keurig en ik wou op mijn lijstje kijken of haar naam er bij stond (en haar naam stond er dus niet bij) maar toen kwam mijn baas al zeggen dat het goed was en kon ze gewoon door lopen. Dit verhaal was daarna het gesprek binnen het bedrijf. Deze zekere mevrouw Helen Zille is namelijk één van de belangrijkste mensen in heel Zuid-Afrika.
Verder mochten we die middag bij de race finish rond kijken en daar in de VIP hospitality tent relaxen.
Die avond hebben we nog een heerlijke sun cruise gedaan om de drukke week af te sluiten.
Een week hierna ben ik weer naar een concert geweest in Kirstenbosch, dit keer The Parlotones. Ik kende ze zelf niet maar ben toch mee gegaan met een aantal collega's, het is een beetje indian rock, een beetje zoals the Killers wel. Ook dit concert was weer super mooi, het stond weer helemaal vol net zoals met Goldfish, de omgeving was nog even mooi en the Parlotones waren ook goed. Onze secretaresse van het werk kent de jongens van the parlotones wel een beetje. Dus na even met ze gepraat te hebben nodigden ze ons uit om in Cape Town wat met ze te gaan drinken. Altijd leuk natuurlijk, dus in Cape Town hebben we nog even de hele avond super gezellig met deze jongens gedronken. Echt super relaxte gasten, heel open en vriendelijk.
Dan hadden we ook nog een zeer geslaagd huisfeest op Highlevel, er waren namelijk vier verjaardagen van de afgelopen twee weken te vieren! Dit weekend is er ook gekloof jumped, een beetje hiken door de bergen en af en toe even relaxen en van een rotsje afspringen!
Er is veel te veel gebeurd, heb het geprobeerd even kort voor jullie samen te vatten. Ik heb eigenlijk nog veel meer te vertellen want afgelopen weekend was ‘AE'(Adrenaline Easter). Afgelopen weekend zijn we met zijn zevenen gaan touren richting Knysna en omgeving en zijn er weer zeer spannende avonturen beleefd!!! Ik noem een paar steek woorden; vliegtuig, parachute, brug, touw!
Hier over zeer snel meer, er is super mooi beeld materiaal van. Ik kan niet wachten om jullie er mee te verwennen dus houdt mijn blog in de gaten.
Jullie horen/zien snel weer van me!!
Heya jurjen!
Wat een jaloersmakende-verhalen....bleh!!! Wilde net m'n computer afsluiten toen ik nog snel besloot je nieuwe post te bekijken om te lezen hoeveel leuker jouw 'baan' is (en alles wat Zuid Afrika te bieden heeft!) dan leven hier op de Zuidas in Amsterdam!
Gelukkig schijnt hier nu ook de zon! :-)
Goed voorelkaar hoor! Geniet ervan dan kunnen wij ook blijven genieten van alle toffe filmpjes!
Ciao Sab!
Zo te horen heb je het maar kut daar.
snap ook wel dat je daarom erg graag naar huis wil komen!
Ik zal op je wachten om je te troosten na die vervelende trip van je!
nog even doorzetten!!
xx
De autoriteiten moeten ook netjes hun papieren voor elkaar hebben hoor: gewoon weigeren die lui! Verder weer een topverhaal uit een topland van een lul van een gozer ;)
Hey Bro,
Gaat goed daar zo te lezen. Pap en Mam zijn druk bezig met hun voorbereidingen om jouw kant op te komen. Iedereen is weer ingeschakeld ;-)
Maaruh als je nog een keer leuk stukje hebt voor in de nieuwsbrief mag altijd! Iets over hoe je hoe je tot briljante inzichten kwam over biologische kaas onder het parachute springen ofzo. Lijkt me heerlijk!
Het ga je goed en mij niet slecht!